AINEISTO-OHJE

 
Tältä sivulta löydät tarvittavat tiedot ja yleiset ohjeet kuvatiedostojen tiedostomuodoista sekä muista tuotteidemme ja palveluidemme tilaamiseen liittyvistä asioista.

Autamme mielellämme oikeiden tiedostomuotojen, värimäärittelyjen ynnä muiden alla mainittujen asioiden ratkaisemisessa ja määrittämisessä.

AINEISTOJEN TIEDOSTOMUODOT

Valomainostuotantoon tulevien aineistojen tulee olla vektorigrafiikkaa (tiedostomuoto esim. .pdf, eps .tai .ai)
Printtiaineistot esimerkiksi teippauksia varten tulee olla joko vektori- tai bittigrafiikkaa (resoluutio 100-300 DPI, koko mahdollisimman suuri)

VÄRIMÄÄRITTELYT

Jotta valomainoksiin sekä printtituotantoon tulevat värit vastaisivat odotuksianne, sekä mahdollisia graafisia ohjeita, tulee logojen ynnä muiden graafisten elementtien värit olla määritelty.

Värimäärittelyt tulisi olla jossain seuraavista muodoista: RGB, CMYK, Pantone tai RAL.

Printtituotantoja varten yleisin värimäärittely on CMYK (väriprofiili Fogra 27 tai 32).

RAL värisävyt määrittävät yleisesti maalin sävyjä rakennusten seinäpinnoissa ja julkisivuissa.

Valomainoskalvoissa käytämme pääosin Avery 4500-sarjaa, 3M 2300-sarjaa ja Oracal 8500-sarjaa.

VALOMAINOSTA TILATTAESSA HUOMIOITAVIA ASIOITA

Lupa-asiat
Lähes aina valomainosten asentamiseen tarvitaan virallinen lupa kiinteistön omistajalta sekä monissa tapauksissa myös kaupungin julkisivulautakunnalta. Mainosten maksimimitat ja mahdolliset värimäärittelyt ovat monissa tapauksissa kiinteistön omistajan tai kaupungin toimesta ennakkoon määrätty.

Katseluetäisyys ja luettavuus
Mainoksen kokoa ja sijoittelua mietittäessä huomioi katseluetäisyys edellä mainittujen lupa-asioiden puitteissa. Eli, ei liian isoa eikä liian pientä.

Kontrasti
Valomainoksen näkyvyyden takaamiseksi myös päivällä on otettava huomioon asennuskohteen seinän/taustan väri suhteessa mainoksen värimaailmaan.

Rakennuksen rakenne- tai julkisivukuva
Mainoksen suunnittelun kannalta kustannustehokkain tapa on toimittaa logoaineiston yhteydessä myös rakennuksen rakenne- tai julkisivukuva sekä tuore valokuva asennuskohteesta. Näin säästytään turhilta mittavirheiltä ja -käynneiltä, jolloin mainos saadaan kerralla suunniteltua juuri oikean kokoiseksi ja näköiseksi.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa myös valokuvan asennuskohteesta sekä mitata esimerkiksi kuvassa näkyvän ikkunan tai muun rakennuselementin leveyden ja korkeuden.

Lupia haettaessa edellä mainitut kuvat ovat usein pakollisia. Virallisia rakenne- tai julkisivukuvia voit tiedustella joko kiinteistön omistajalta tai kaupungin julkisivulautakunnalta.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli jokin edellä mainituista asioista jäi epäselväksi. Autamme sinua mielellämme!

Y-tunnus: 2681080-2 / Voikkaantie 42 A 2, Voikkaa / 020 757 9540 / aineisto@mdsigns.fi