ILMAKUVAUS MULTIKOPTERILLA

Käytössämme on kalusto ja kokemusta uusimman tekniikan käyttämiseen sekä visuaalista silmää näyttävien videoiden ja kuvien tuottamiseen. Ilmakuvaus radio-ohjattavilla multikoptereilla on nopeasti kasvava osa-alue videotuotannoissa joka mahdollistaa huikean näyttävät, hollywoodista tutut, kamera-ajot järkevään hintaan.

Valitsemme aina parhaimman tiimin ja kaluston tuotannon tarpeiden mukaan.

Meillä on kokemusta niin pienistä kun kansainvälisesti tunnetuista tuotannoista ja haasteet ovat aina tervetulleet. Videotuotantojen hyöty asiakkaalle on meille ykkösprioriteetti, tuotantojen paras lopputulos on lisämyynti ja näkyvyys. Työstämme yhdessä ratkaisuja ideasta toteutukseen.

LAITTEISTO

Laitteisto on paranneltu versio DJI S900 6-moottorisesta radio-ohjattavasta kopteri¬sta jonka stabilisoidussa järjestelmässä on Panasonic GH4 kamera Olympuksen 12mm f2 objektiivilla. Kuvausmoodit voi valita tuotannon mukaan. 4k UHD 30fps, 1080p 200mbit ALL-I 50fps
Tai hidastuskuvaa 1080p 96fps.

Kopterista on suora linkki kiinteään kamer¬aan pilootille sekä live HD kuva kuvaavaan kameraan kamera-operaattorilla

1. LENTOSUUNNITELMA

PAIKKA
AIKA
LUVAT
VAKUUTUS

Lennon tarkoitus ja suunnitelma käydään läpi asiakkaan kanssa hyvissä ajoin ennen toteutusta. Lennon aikana ku¬vataan näytteleviä henkilöitä, ajoneuvoja tai rakennuksia lähietäisyydellä vain sopimuksen mukaan. Lennon korkeus on 1m-120m välissä ja etäisyys ohjaajasta max 500m.

Lähtö ja laskeutumispaikka valitaan tilanteen mukaan.

Varalaskeutumispaikat määritellään turvallisuus-suunnitelmassa MD Signs Oy huolehtii lennätyksen vakuutuksista, luvista ja turvallisuudesta.

2. ILMATILA

Ilmatila
Hyvä miehitys
Yleisö
Keskustat

Kuvauspaikan ilmatila tarkistetaan tuotannon tarpeiden mukaan. Alle 5km lentokentistä lennätys on yleisesti kielletty ilmailulain mukaan mutta tarvittaessa on mahdollisuus hakea poikkeuslupaa hyvissä ajoin.

Kaupunkien keskustassa voi olla rajoituksia joiden tiedot tarkistetaan etukäteen. Suoraan yleisötapahtuman yleisön päällä ei lennetä mutta hyvällä suunnittelulla löytyy aina hyviä ratkaisuja.

3. SÄÄOLOSUHTEET

Laitteiston rajat
-10c – +40c
Tuuli 8 m/s
Sade tai sumu
Kp-index 5+

Tarkistamme sääolosuhteet ennen lentoa, siirrämme
lentoa jos jokin olosuhteista ylittää rajat. Kova tuuli rajoittaa tasaisen videokuvan toteutuksen mutta tilanne arvioidaan paikanpäällä. Geomagneettiset myrskyt jonka Kp-indexi ylittää arvon 5 voi antaa häiriöitä GPS laitteistolle ja turva¬järjestelmille, esimerkiksi päivät jolloin on revontulia.

4. TOTEUTUS

Lentoaika 15min
live-kuva
lentorauha

Ilmakuvaus toteutetaan turvallisella tavalla ohjaajan tai asiakkaan toiveiden mukaan. Tuotannon ohjaajalla tai asiakkaalla on halutessa mahdollista seurata live-videokuvaa kamerasta omalla näytöllä.

Lennon aikana haluamme keskittyä, joten vain tuotannon ohjaaja saa esittää toiveita. Lentoaika on n 15 minuuttia / kerta jonka jälkeen tarvitsemme n 10 minuuttia valmisteluaikaa ennen seuraavaa lentoa.

Toteutamme lennot Suomen lakien asettamien rajojen mukaan.

Materiaali siirretään heti lennon jälkeen asiakkaalle tai tehdään varmuuskopiot omaa jälkikäsittelyä varten.

Y-tunnus: 2681080-2 / Voikkaantie 42 A 2, Voikkaa / 020 757 9540 / aineisto@mdsigns.fi